Zoeken
Sponsoren

Agenda

Komende activiteiten: 51
Aanmelden activiteit
Klik op de blauw gekleurde datum voor weergave.
Wijzigingen graag sturen naar info@vlijmen4you.nl                         
 
01-11 t/m 30-11 Expositie ‘Lips Automuseum Drunen’
01-11 Expositie ‘Lips Automuseum Drunen’ Expositie ‘Lips Automuseum Drunen’

In samenwerking met Bibliotheek Drunen heeft Heemkundekring Onsenoort een expositie in voorbereiding over het Lips Automuseum. Het gaat dan over de periode vanaf ca. 1955, toen Max Lips het wrak van een Renault AX uit 1914 kocht en dit in een kleine werkplaats achter zijn woning restaureerde, tot 1987, toen de omvangrijke collectie oldtimers van het Lips Autotron Drunen naar Rosmalen verhuisde. De expositie zal plaatsvinden in de bibliotheek Drunen gedurende de gehele maand november. 

Heeft u nog foto’s of andere bruikbare documentatie en/of attributen? Neem dan graag contact op met de heemkundekring via bestuur@hkkonsenoort.nl of 0416-320995.
 
SPIJKER 1904, Model Tonneau, de meest bekende oldtimer uit de collectie van het automuseum.
Bron: Spijker - Lips Autotron
 

Lees meer >
14-11 Byzantijnse vrouwen, manmoedig en vrouwvriendelijk Desirée Krikhaar
14-11 Byzantijnse vrouwen, manmoedig en vrouwvriendelijk Desirée Krikhaar Byzantijnse vrouwen, manmoedig en vrouwvriendelijk Desirée Krikhaar

Goede wijn behoeft geen krans: de cursussen van Desirée Krikhaar genieten alom bekendheid. Op verzoek van de cursisten van het vorige seizoen richt Desirée zich dit jaar op de positie van de Byzantijnse vrouw en uiteraard komen alle aspecten van de kunst daarbij aan de orde. 
 
 
Stichting Honsoirde
Abdijlaan 6a Nieuwkuijk

Lees meer >
14-11 Workshop Lucht je hart en laad je batterij op
14-11 Workshop Lucht je hart en laad je batterij op Workshop Lucht je hart en laad je batterij op

INSPIRATIE EN TIPS VOOR JOUW DILLEMMA'S EN KEUZES BIJ EEN ONVERVULDE KINDERWENS
Op de meest ongelukkige momenten gaat ineens dat dekseltje weer van het doosje waar jij al je emoties in hebt gestopt. Ken je dat? Eigenlijk wil je dit niet meer, maar misschien weet je gewoon even niet waar te beginnen. Dan is de ze luchtige workshop precies iets voor jou. Geef jezelf rust cadeau!
 
STA JE OP ZO'N KRUISPUNT? 
Je voelt je onzeker en verdrietig in situaties waar families met kinderen zijn; niemand ziet jouw onzichtbare verdriet, pijn, verlies, maar het is altijd bij je. Het kan zijn dat je je schaamt en schuldig voelt, omdat je lijf niet doet wat het ‘hoort’ te doen. Of je bent van binnen juist ontzettend boos op je partner, maar dat zal je nooit laten merken, want die kan er tenslotte ook niks aan doen. Je vraagt je steeds af: ‘Ik word geen moeder, wat word ik dan…?’ Diep van binnen weet je dat het tijd is om andere keuzes voor jezelf te gaan maken!
 
JE KUNT WEER GELUKKIG WORDEN 
Hoe zou het voor je zijn om (h)erkenning te krijgen voor hoe je je voelt? En je jouw hart kunt luchten in goed gezelschap van vrouwen, die je als geen ander begrijpen. Ik zorg voor verse thee, koffie, wat lekkers en een ervaren luisterend oor. 
 
Zou het niet heerlijk zijn als je niet langer door hoefde te sukkelen op je automatische piloot? Als je zelf met je lijf sturing kunt geven aan hoe je je voelt? En je gevoelens kunt uiten.
 
JE ADEMHALING KAN JE HIERBIJ HELPEN
Tijdens de inspiratiemiddag “Lucht je hart” laat ik je zien hoe jij voortaan zelf met je ademhaling ontspanning in je lijf kunt brengen, en een start kunt maken om emoties te verwerken. Je krijgt direct bruikbare tips die je daarna zelf toe kunt passen.
 
Ervaar zelf hoe je met een aantal simpele tips, je ademhalingscapaciteit kunt verbeteren, wat direct je energieniveau verhoogt en er voor zorgt dat je lekkerder in je vel zit. Het klinkt misschien vreemd, maar met jouw ademhaling kun je echt je emoties, verdriet en pijn verzachten! 
 
KLINKT DAT GOED IN DE OREN?
 
NA DE INSPIRATIEMIDDAG
 

Lees meer >
14-11 Opening Kerstwinkel Van Spijk
14-11 Opening Kerstwinkel Van Spijk Opening Kerstwinkel Van Spijk

14 november is het weer zo ver. De leukste kerstwinkel van de regio gaat weer open. Om 19.00 openen we onze deuren. En natuurlijk hebben we heerlijke koffie.
 

Locatie: van Speijk Creatief Drunen
Lees meer >
16-11 LatinJoy DC Social Night bij De Remise
16-11 LatinJoy DC Social Night bij De Remise LatinJoy DC Social Night bij De Remise

LatinJoy Dance Company biedt meer dan alleen danslessen en feesten.
Op vrijdag 16 november organiseren wij i.s.m. Restaurant & Partycentrum De Remise in Drunen een social avond.
 
Een gezellige avond voor beginnende en gevorderde dansers, waarbij er afwisselend Salsa, Bachata, Kizomba en andere tropische klanken gedraaid zullen worden.
 
21.00u - 22.00u: Gratis Bachata workshop beginners.
 
Nodig je vrienden, familie en kennissen uit en kom gezellig een dansje doen.
 
LatinJoy DC, de leukste en gezelligste dansschool van Den Bosch, Rosmalen, Tilburg en omgeving waar dansen, plezier en kwaliteit centraal staat.
 
Entree: €3,00
 

Lees meer >
17-11 Sinterklaasintocht Heusden 2018
17-11 Sinterklaasintocht Heusden 2018 Sinterklaasintocht Heusden 2018

Om 14.00u verwachten wij Sinterklaas met zijn Pieten te ontvangen in de Stadshaven van Heusden!
Daarna feest op de Vismarkt met de Pietenband!

Lees meer >
17-11 Knotwilgendam opent het seizoen met het hitfestival Elf
17-11 Knotwilgendam opent het seizoen met het hitfestival Elf-Elf !!! Knotwilgendam opent het seizoen met het hitfestival Elf-Elf !!!

Het hitfestival wordt dit jaar weer gehouden in Café Den Braai te Vlijmen en wel op zaterdagavond 17 november 2018, de aanvang is om 20.11 uur en gaat door tot de late uurtjes ;)
 
Wij hopen natuurlijk op jullie komst, maar meedoen mag en kan natuurlijk ook! Graag zelfs, is gezellig, doen dus! Met het motto voor carnavalsseizoen 2018-2019: “Knotwilgendam, dé fleurt oe op!” moet daar zeker een mouw aan te passen zijn.
Voor meer informatie hierover en om aan te melden, kun je op onze site terecht. www.knotwilgendam.nl

Locatie: Café Den Braai Vlijmen
Evenement
Lees meer >
17-11 Muikzat Helemaal Hollands!
17-11 Muikzat Helemaal Hollands! Muikzat Helemaal Hollands!

Waar velen toch wel op zaten te wachten hierbij de flyer!! Roep je feestvrienden en zorg dat iemand de kaarten haalt 2 nov van 19.00/22.00 Kapelstraat 34!

Voor meer sfeer doe mee aan de DRESSCODE: Hollands,oranje,rood,wit,blauw!!

Lees meer >
17-11 Shantykoor Muiterij Kantje Boord gaat het theater in
17-11 Shantykoor Muiterij Kantje Boord gaat het theater in Shantykoor Muiterij Kantje Boord gaat het theater in

Dit jaar bestaat shantykoor ‘Muiterij Kantje Boord’ 20 jaar.
In al die jaren hebben zij veel meegemaakt en een rijk repertoire opgebouwd. Dus willen zij dit niet ongemerkt voorbij laten gaan. Niet direct een feestje, maar met een artistieke terugblik op de afgelopen jaren. Een terugblik op de rijke historie van vele eeuwen zeemanschap van de helden die zij bezingen. Dat gecombineerd met een terugblik van 20 jaren historie. 
 
Deze voorstelling vindt plaats op zaterdag 17 november van 15:30 uur tot 18:00 uur in De Voorste Venne in Drunen en staat onder leiding van Annemieke Kamphuis, ondersteund door dameskoor Eijgen Wijsch. 
 
Kaarten à € 10,00 (inclusief kopje koffie/thee) zijn verkrijgbaar bij de verkooppunten die vermeld staan op: www.muiterij-kantje-boord.nl
 

Locatie: De Voorste Venne
Lees meer >
18-11 Sinterklaas in Elshout
18-11 Sinterklaas in Elshout Sinterklaas in Elshout

Zondag 18 november 13.30u start de intocht van Sinterklaas in Elshout op de hoek Dekkerseweg/Wolfshoek. 
 
We eindigen dit jaar bij In Den Gekroonden Hoed waar Sinterklaas de kinderen graag ontmoet. Neem vooral leuke tekeningen of werkjes mee, daar is Sinterklaas dol op!!
 
Mocht u zakelijk of privé onze stichting nog willen sponsoren dan kunt u uw bijdrage overmaken op rekening:
NL54RABO0112622194 t.n.v. Stichting intocht Sint Nicolaas. Zakelijke sponsors zullen wij op Facebook vermelden en op de dag zelf bij In Den Gekroonden Hoed. Uw logo kunt u indien vorig jaar nog niet bij ons bekend mailen naar b.v.sluisveld@sluisveld.nl

Lees meer >
18-11 Sinterklaas intocht Drunen
18-11 Sinterklaas intocht Drunen Sinterklaas intocht Drunen

Zondag 18 November kom ik met mijn pieten in Drunen. De intocht begint om 13.30 en we zullen rond 14.30 op het Raadhuisplein aankomen om daar samen met de kinderen nog en groot feest te bouwen. Vanaf 13.30 zullen er ook al Pieten op het plein zijn om samen met de kinderen die daar al staan te feesten.

Lees meer >
18-11 Expositie anni van dal en ruud cornelissen
18-11 Expositie anni van dal en ruud cornelissen Expositie anni van dal en ruud cornelissen

Anni van Dal haalt haar inspiratie onder andere uit verweerde gebouwen, meubels, en machines. Tijdens haar talloze bezoeken aan industriegebieden vielen haar steeds de lijnen maar ook de terugkerende patronen op. Lijnen en patronen zijn vaste elementen in haar werk. Met haar werk reflecteert ze ook op patronen in de zin van gedrag of rituelen. Het lijkt tegenstrijdig maar de beperkingen van het materiaal helpen haar om een persoonlijke betekenis mee te geven aan haar werk.
De monumentale standbeelden van Ruud Cornelissen roepen herinnering op aan vervlogen tijden van heroïsche strijders en machtige keizers. Toch zijn deze figuren niet een op een terug te vinden in de geschiedenisboeken. Cornelissen verwerkt minutieus uitgewerkte herkenbare attributen als een samoerai-zwaard tot indrukwekkende imaginaire figuren, die zich vaak in oncomfortabele poses bevinden.

Locatie: Cultuurtoren Honsoirde
Evenement
Lees meer >
18-11 Intocht Sint in Haarsteeg
18-11 Intocht Sint in Haarsteeg Intocht Sint in Haarsteeg

Dit jaar is het Pietenkoor te gast in de kantine bij VV Haarsteeg!

Om 15.00 uur start het Sinterklaasfeest!
Locatie: VV Haarsteeg
Lees meer >
18-11 De Sint en pieten show
18-11 De Sint en pieten show De Sint en pieten show

SINT SAVE THE DATE!
 
Zondag 18 november aanvang 10.45uur in café d’n Bork. NIEUW!!
De Sint en pieten show!! (Show start om 11.00uur)

Locatie: Café d’n Bork Nieuwkuijk
Lees meer >
20-11 Biertapwedstrijd voor de horeca in gemeente Heusden 2018
20-11 Biertapwedstrijd voor de horeca in gemeente Heusden 2018 Biertapwedstrijd voor de horeca in gemeente Heusden 2018

Dinsdag 20 november wordt de derde editie georganiseerd van de biertapwedstrijd voor de horeca in gemeente Heusden.
 
Locatie: Partycentrum Wijnand van Delft (Het Smaekcafé) in Drunen.
18.30 welkom.
19.00 start wedstrijd.
 
Deelname voor leden van KHN is gratis. Niet leden (wel horeca) kunnen voor 10 euro p.p. deelnemen.
 
Bier dat getapt wordt, wordt gratis uitgedeeld en er gaan hapjes rond. Fans mogen natuurlijk komen kijken en genieten ook van deze voordelen.
 
Echter zullen bestelde drankjes wel zelf betaald moeten worden.
Inschrijven doe je door een mailtje te sturen naar: lisade-jong@outlook.com vermeld daarin je naam en het bedrijf waar je voor werkt.
Op www.tapwedstrijden.nl vind je het tapprotocol terug. Let op, tappen is een vak!
 

Lees meer >
21-11 Byzantijnse vrouwen, manmoedig en vrouwvriendelijk Desirée Krikhaar
21-11 Byzantijnse vrouwen, manmoedig en vrouwvriendelijk Desirée Krikhaar Byzantijnse vrouwen, manmoedig en vrouwvriendelijk Desirée Krikhaar

Goede wijn behoeft geen krans: de cursussen van Desirée Krikhaar genieten alom bekendheid. Op verzoek van de cursisten van het vorige seizoen richt Desirée zich dit jaar op de positie van de Byzantijnse vrouw en uiteraard komen alle aspecten van de kunst daarbij aan de orde. 
 
 
Stichting Honsoirde
Abdijlaan 6a Nieuwkuijk

Lees meer >
22-11 2delige workshop schminken bij Kunstwinkel Op Dreef
22-11 2delige workshop schminken bij Kunstwinkel Op Dreef 2delige workshop schminken bij Kunstwinkel Op Dreef

Tijdens deze workshop in 2 dagdelen leert u de basisvaardigheden, kunt u alle vragen stellen en is er een mogelijkheid om schminkspullen aan te schaffen met 10% korting.
Uw docent is Ferry Schuurmans, www.deschminkmeneer.nl
 
Grimeren: Kosten: € 59,50 workshop in 2 dagdelen. Gebruikte materialen, koffie en thee zijn inbegrepen. Het tweede dagdeel mag men een model meebrengen.
 
Aanmelden of meer informatie: info@kunstwinkelopdreef.nl of 06-48060680

Lees meer >
23-11 SINT en PIET in het LICHT in Vlijmen
23-11 SINT en PIET in het LICHT in Vlijmen SINT en PIET in het LICHT in Vlijmen

Op 23 november is het zover!! Wij verwelkomen Sinterklaas weer met onze mooie lichtjesparade. De Sint was vorig jaar overweldigend door de grote opkomst en al het moois. Dat willen we natuurlijk weer overdoen.
 
We hopen op goed weer, blije kindjes met een lampion/ lichtje, een lange stoet met mooie verlichte wagens en uiteraard een tevreden Sinterklaas.
 
Zoals u kunt zien op de poster is de route dit jaar omgedraaid. De route vertrekt vanaf het Plein, via de tunnel richting de Vliedberg, daar eindigen we op het Burgemeester van Houtplein. 
 
We hopen jullie weer allemaal te zien! 
 
Hou onze Facebook bij voor verdere berichten.
 

Lees meer >
23-11 t/m 25-11 Kerstfair Voorste Venne 2018
23-11 Kerstfair Voorste Venne 2018 Kerstfair Voorste Venne 2018

In de ambiance van De Voorste Venne begeeft u zich in een sfeervol kerstgebeuren. Mooie gedecoreerde ruimtes, die uitnodigen om te komen genieten van deze bijzondere kerstfair. Een groot aanbod voor uw aankopen in deze wintermaanden.U vindt hier o.a. meubels, zilver en brocante sieraden, modeaccessoires, zoals tassen en hoeden, tafellinnen, antieke serviezen, groendecoraties, wijn, zoete en hartige lekkernijen. Een aanrader om zeker te komen kijken en te genieten tijdens deze speciale dagen.
 
 
 
                               Vrijdag 23 november 10.00 - 18.00 uur
 
                               Zaterdag 24 november 10.00 - 18.00 uur
 
                               Zondag    25 november 10.00 - 17.00 uur
 
 
 
Entree: volwassenen 5 euro, kinderen gratis
 
 
 
Organisatie:            Lucia de Bonth
 
                               Pottery and decorations
 
                               luciadebonth@gmail.com

Lees meer >
24-11 Albumpresentatie Henk Bernard
24-11 Albumpresentatie Henk Bernard Albumpresentatie Henk Bernard

Noteer het in je agenda lieve mensen. Op 24 november vind mijn albumpresentatie plaats in De Ster in Nieuwkuijk!
We gaan er weer een groot feest van maken! Met natuurlijk optredens van vele collega's. Kaarten zijn vanaf nu verkrijgbaar via link.
 

Lees meer >
24-11 Reunie Concert Harmonie St.Cecilia
24-11 Reunie Concert Harmonie St.Cecilia Reunie Concert Harmonie St.Cecilia

Harmonie St.Cecilia bestaat 175 jaar en dat vieren we! Op 24 november snijden we de taart aan en laten u genieten van 175 jaar harmoniemuziek!
 
Er is een tentoonstelling die een mooie terugblik geeft op 175 jaar harmonie St. Cecilia en Haarsteeg.
 
Deze avond willen we feestelijk met u afsluiten, daarvoor hebben we de haarsteegse band “Volk” uitgenodigd.
 

Locatie: De Steeg Haartsteeg
Lees meer >
24-11 7e Shama Chai bij De Remise!
24-11 7e Shama Chai bij De Remise! 7e Shama Chai bij De Remise!

Op zaterdag 24 november houden wij alweer onze 7e Shama Chai!
 
Aanvang 14.00 tot ongeveer 18.00 bij Partycentrum De Remise in Drunen.
 
Voor inschrijven en/of verdere informatie : 0416-373519

Lees meer >
25-11 Expositie anni van dal en ruud cornelissen
25-11 Expositie anni van dal en ruud cornelissen Expositie anni van dal en ruud cornelissen

Anni van Dal haalt haar inspiratie onder andere uit verweerde gebouwen, meubels, en machines. Tijdens haar talloze bezoeken aan industriegebieden vielen haar steeds de lijnen maar ook de terugkerende patronen op. Lijnen en patronen zijn vaste elementen in haar werk. Met haar werk reflecteert ze ook op patronen in de zin van gedrag of rituelen. Het lijkt tegenstrijdig maar de beperkingen van het materiaal helpen haar om een persoonlijke betekenis mee te geven aan haar werk.
De monumentale standbeelden van Ruud Cornelissen roepen herinnering op aan vervlogen tijden van heroïsche strijders en machtige keizers. Toch zijn deze figuren niet een op een terug te vinden in de geschiedenisboeken. Cornelissen verwerkt minutieus uitgewerkte herkenbare attributen als een samoerai-zwaard tot indrukwekkende imaginaire figuren, die zich vaak in oncomfortabele poses bevinden.

Locatie: Cultuurtoren Honsoirde
Evenement
Lees meer >
25-11 VlijmenseBoys vs RKDVC
25-11 VlijmenseBoys vs RKDVC VlijmenseBoys vs RKDVC

VlijmenseBoys vs RKDVC, met in de 3e helft Dj Wim en Franco.

14.30 uur
Locatie: VlijmenseBoys Vlijmen
Lees meer >
28-11 Byzantijnse vrouwen, manmoedig en vrouwvriendelijk Desirée Krikhaar
28-11 Byzantijnse vrouwen, manmoedig en vrouwvriendelijk Desirée Krikhaar Byzantijnse vrouwen, manmoedig en vrouwvriendelijk Desirée Krikhaar

Goede wijn behoeft geen krans: de cursussen van Desirée Krikhaar genieten alom bekendheid. Op verzoek van de cursisten van het vorige seizoen richt Desirée zich dit jaar op de positie van de Byzantijnse vrouw en uiteraard komen alle aspecten van de kunst daarbij aan de orde. 
 
 
Stichting Honsoirde
Abdijlaan 6a Nieuwkuijk

Lees meer >
28-11 Roots in Heusden Verbraak en Van Bijnen
28-11 Roots in Heusden Verbraak en Van Bijnen Roots in Heusden Verbraak en Van Bijnen

Joost Verbraak studeerde trompet bij Eric Vloeimans. Verbraak is actief in verschillende bands. Met Trum&bass en Sesgado speelt hij met bassiste Sanne Verbogt een mix van jazz, wereldmuziek en pop. Joost speelt in de band van de Brabantse rock-troubadour André van den Boogaart en bij bluesman Ralph de Jongh. Hij trad op met Margriet Eshuijs en componeerde muziek voor het bezoek van Willem Alexander en Máxima aan Roosendaal.
 
Net als Joost Verbraak heeft ook Jan van Bijnen gestudeerd aan het Conservatorium in Rotterdam. Hij is als (slide-)gitarist/multi-instrumentalist actief o.a. in de band van Freek de Jonge en trad op met Daniel Lohues, Tim Knol, Tangarine en internationale artiesten als Adam James Sorensen en Markus Rill. Met de band Point Quiet was hij support act voor o.a. The Isbells, Frazey Ford en Steve Wynn. Het muzikale hart van van Bijnen ligt bij Americana en Bluegrass.
 
Op muzikaal gebied hebben Joost Verbraak en Jan van Bijnen elkaar ook gevonden en vormen ze inmiddels een nieuw duo met zang/dobro/banjo en sousafoon/trompet/drums. Deze samenwerking resulteerde vorig jaar oktober in het album ‘2nd Line City’, een album dat behalve het titelnummer verder acht covers telt. En niet van de minsten: onder andere Warren Zevon (Carmelita), T-Bone Walker (Mean Old World) en Blind Willie Johnson (Nobody’s Fault But Mine). 
Nu is er ‘Endless Road’ met 11 splinternieuwe eigen liedjes en composities.
 
Willem Jongeneelen (OOR) De blues druipt van deze mannen af en melancholie ligt altijd op de loer. Maar altijd slagen ze er altijd in om het publiek met een dubbele dosis positieve energie naar huis te laten gaan Jean-Paul Heck (Soundz): Verbraak en Van Bijnen zijn blijvertjes, neem dat maar van mij aan. 
Het belooft een zeer bijzonder optreden te worden met Verbraak en Van Bijnen bij Roots in Heusden op woensdag 28 november. 
 

Lees meer >
29-11 2delige workshop schminken bij Kunstwinkel Op Dreef
29-11 2delige workshop schminken bij Kunstwinkel Op Dreef 2delige workshop schminken bij Kunstwinkel Op Dreef

Tijdens deze workshop in 2 dagdelen leert u de basisvaardigheden, kunt u alle vragen stellen en is er een mogelijkheid om schminkspullen aan te schaffen met 10% korting.
Uw docent is Ferry Schuurmans, www.deschminkmeneer.nl
 
Grimeren: Kosten: € 59,50 workshop in 2 dagdelen. Gebruikte materialen, koffie en thee zijn inbegrepen. Het tweede dagdeel mag men een model meebrengen.
 
Aanmelden of meer informatie: info@kunstwinkelopdreef.nl of 06-48060680

Lees meer >
30-11 Bunzlau Castle servies inloopdag
30-11 Bunzlau Castle servies inloopdag Bunzlau Castle servies inloopdag

Onze Bunzlau Castle servies inloopdagen komen er weer aan! We zijn in verband met de aankomende feestdagen geopend op: vrijdag 30 november van 14:00 tot 19:00 uur en op vrijdag 21 december van 14:00 tot 19:00 uur. Dus zet deze data maar alvast in je agenda.

Locatie: Eindstraat 50, Drunen
Evenement
Lees meer >
30-11 Reünie d'Oultremontcollege
30-11 Reünie d'Oultremontcollege Reünie d'Oultremontcollege

Reünie 1993-2018 d'Oultremontcollege
Eindelijk is het zover. De eerste Reünie van het d'Oultremontcollege.
Kom herinneringen ophalen met onder het genot van een hapje en een drankje.
Maak een praatje met een oudleraar of je vroegere klasgenoten.
 
Dit alles op onze feestelijk versierde school.
vrijdag 30 november van 20:00 - 00:30
 

Lees meer >
01-12 t/m 02-12 De Notenkraker in De Voorste Venne
01-12 De Notenkraker in De Voorste Venne De Notenkraker in De Voorste Venne

1 en 2 december is het zover! De voorstelling van de Notenkraker.
 
De verkoop van de kaarten is gestart. Als je zeker wilt zijn van een plekje in de zaal, reserveer dan snel je kaarten via info@hetpieck.nl

Lees meer >
02-12 Welkom Sinterklaas bij De Ster Nieuwkuijk
02-12 Welkom Sinterklaas bij De Ster Nieuwkuijk Welkom Sinterklaas bij De Ster Nieuwkuijk

Nieuwkuijk krijgt HOOG bezoek, namelijk van de enige echt Sinterklaas. Samen met Pietenkoor de schoorsteen door zullen zij zondag 2 december bij De Ster op bezoek komen. Ben jij erbij? Ga op de foto met sinterklaas of ga langs bij de ballonnen piet! Het belooft een middag vol plezier en feest te worden. Zien wij jou daar? Tot dan!
 
ENTREE IS GRATIS | DEUREN OPENEN OM 15:00
 

Locatie: De Ster Nieuwkuijk
Lees meer >
04-12 Vrije inloop avond creatief bij Kunstwinkel Op Dreef
04-12 Vrije inloop avond creatief bij Kunstwinkel Op Dreef Vrije inloop avond creatief bij Kunstwinkel Op Dreef

Elke eerste dinsdag van de maand, Wil je ook graag lekker vrij schilderen of met andere materialen werken maar komt het er thuis niet van of wil je meer inspiratie om je heen?
 
Kom dan eens vrijblijvend naar een van deze avonden. Je kunt per avond inschrijven en er is een docent aanwezig om je, indien nodig, verder te helpen. Aanmelden vooraf is verplicht i.v.m. beschikbare ruimte.
 
Kosten per avond; € 11,- incl. koffie en thee. Zorg zelf voor je materialen.
 
Eventueel kun je tegen een vergoeding gebruik maken van beschikbare materialen uit het atelier.
 
​Informatie of aanmelden via mail

Lees meer >
07-12 Drunen Oost Kerst Best 2018
07-12 Drunen Oost Kerst Best 2018 Drunen Oost Kerst Best 2018

Weten jullie het nog? Vorig jaar was het een groot succes Drunen Oost Kerst Best. 
 
We zijn al druk bezig met de voorbereidingen. Zal er weer zoveel sneeuw liggen net als vorig jaar?
 
Zien we jullie ook weer

Lees meer >
08-12 Foute Deuntjes in De Ster Nieuwkuijk
08-12 Foute Deuntjes in De Ster Nieuwkuijk Foute Deuntjes in De Ster Nieuwkuijk

Zet het vast in je agenda. Foute Deuntjes met BUREN VAN DE BRANDWEER + Tim Schalkx + Joey Martens + It All Started In The Nineties en DJ Stefan de Hart . Op zaterdag 8 december 2018. Dit wil je niet missen!
 
Kaartjes verkrijgbaar bij: De Ster (cafetaria), Top1Toys Vlijmen of online.
 
Kaartje kost € 5,- per stuk, online + € 1,10 service kosten p.st.

Lees meer >
10-12 Lezing smartphone fotografie
10-12 Lezing smartphone fotografie Lezing smartphone fotografie

Op maandag 10 december organiseert Fotoclub Drunen in samenwerking met Bibliotheek Heusden een lezing over smartphone fotografie in de bibliotheek in Drunen.
 
De smartphone is niet meer weg te denken uit ons dagelijks bestaan. Met de populariteit van de smartphone is ook het fotograferen met de smartphone steeds populairder geworden. De grote hoeveelheid apps waarmee foto’s gemaakt en bewerkt kunnen worden en het gemak waarmee foto’s gedeeld kunnen worden maken van de smartphone een ideale vervanger van de compact camera.
 
Op maandag 10 december zal beroepsfotograaf en specialist in smartphone fotografie, Nico Brons Fotografie, een lezing geven over smartphone fotografie in de bibliotheek in Drunen. De avond bestaat uit twee delen.
 
In het eerste deel van de avond zal Nico Brons in gaan op smartphone fotografie in het algemeen, een stukje techniek, social media & communities en het manipuleren van foto’s met je smartphone.
 
In het tweede deel zal hij verder in gaan over het werken met diverse apps en fotobewerking met je smartphone met live voorbeelden.
 
De lezing start om 19.30uur en duurt tot ongeveer 22.00uur. De entree bedraagt € 2,00.
 
Over Nico Brons
Als eerste in Nederland afgestudeerd aan de Fotoacademie (2013) met beeld gemaakt met een Iphone, staat Nico aan de basis van de smartphone fotografie. Nico Brons, Amersfoorts fotograaf / kunstenaar, verzorgt iPhone Art workshops en Smartphone fotografie lezingen voor bedrijven in het algemeen, marketing afdelingen, instellingen, fotoclubs en particulieren. Nico Brons heeft jarenlange ervaring op dit gebied en heeft in binnen- en buitenland geëxposeerd met iPhone Art.
 
Mini expositie
De lezing over smartphone fotografie maakt deel uit van de mini expositie van Fotoclub Drunen in de bibliotheek in Drunen. Van 4 t/m 14 december zullen de leden van Fotoclub Drunen een deel van hun vrije werk exposeren in de bibliotheek in Drunen. U kunt de expositie tijdens de openingstijden van bibliotheek Drunen bezoeken.
 

Lees meer >
12-12 Repair Café Drunen
12-12 Repair Café Drunen Repair Café Drunen

Repair Café Drunen opent weer haar deuren. De vrijwilligers zitten voor u klaar. Iedereen is welkom!
 
Locatie: wijkcentrum de Stulp , Admiraalsweg 100 in Drunen
Datum: woensdag 12 december
Tijd: 19.00 tot 21.00 uur

De reparaties zijn gratis, maar een kleine vergoeding is welkom. 
 

Lees meer >
14-12 Haorendamse Kerstmarkt in De Steeg
14-12 Haorendamse Kerstmarkt in De Steeg Haorendamse Kerstmarkt in De Steeg

14 december Haorendamse Kerstmarkt in De Steeg in Haarsteeg.

Lees meer >
14-12 t/m 15-12 X Mas Shopping Heusden Vesting
14-12 X Mas Shopping Heusden Vesting X Mas Shopping Heusden Vesting

We gaan weer een BROCANTE KERST FEESTJE BOUWEN! Doen jullie mee?
 
Beste brocanteurs, vrienden, Foodlovers, vintagelovers, lifestylers.
 
De feestdagen beginnen in Heusden vesting.
René Peters/ B&B Bed&Brood&Zo + Ondernemersvereniging Heusden Organiseren samen iets superleuks!
 
2 Dagen X-Mas Shopping  by Candlelight!
 
Brocante, Vintage, Foodtrucks, Lifestyle!
 
Wij willen jullie persoonlijk uitnodigen om deel te nemen, aan dit unieke prachtige brocante/ vintage/foodlovers feestje in een werkelijk betoverende kerstsfeer. In het pittoreske Brocantevan Heusden vesting op de Vismarkt!
 
14 december 14-22.00 uur
15 december 14-20.00 uur
 
50 kramen totaal!
Op de Vismarkt komen brocante/antiek/vintage kramen te staan, vol met prachtige, unieke vondsten!  Daarom heen in omliggende straatjes foodtrucks/ lifestyle/foodlovers
 
Schrijf je snel in want vol=vol!
 
Kramen met dakje staan voor je klaar, zijn 2 bij 4 meter, ruim opgezet.
Zoals jullie van ons, eerder, gewend zijn!
 
Opbouwen vanaf 11 uur.
 
Meld je aan, graag met 3 foto’s van jouw brocante/antiek/vintage/ lifestyle/ foodtruck en vier dit kerst feestje met ons mee.
 
Aanmelden via Mail.
 
Zodra je mijn bevestiging van deelname hebt binnengekregen, krijg je binnenkort een factuur van de ondernemersvereniging Heusden vesting voor de betaling.
 
Hoor jullie heel graag via de mail!
 
Lieve groet, 
René Peters

Lees meer >
15-12 t/m 16-12 Candlelightshopping Heusden vesting
15-12 Candlelightshopping Heusden vesting Candlelightshopping Heusden vesting

Reserveer de data en kom naar de gezelligste en sfeervolste kerstmarkt

Lees meer >
22-12 The Dirty Daddies & De Ster Nieuwkuijk
22-12 The Dirty Daddies & De Ster Nieuwkuijk The Dirty Daddies & De Ster Nieuwkuijk

DIRTY WINTERSPELEN
 
The Dirty Daddies knallen deze winter op Olympisch niveau door het land én door het geluid. Het startschot is in november 2018 te horen, de feestmarathon dendert dan in rap tempo verder en finisht uiteindelijk in april 2019. 
 
Kaarten zijn per direct verkrijgbaar via 

Lees meer >
22-12 Kerstviering, maar dan anders!
22-12 Kerstviering, maar dan anders! Kerstviering, maar dan anders!

Op zaterdag 22 december organiseren we een Hollandse Avond in Christmas Style met optredens van Henk Damen, Laura Ross en Joey Kerkhof!
 
Kaartjes kosten €7,50 en zijn verkrijgbaar in de kantine, via onze voorzitter Marco De Haas, Frank van Beurden en Dj Wim van Bergen.

Zien we jullie dan?
 
(De kerstviering, zoals jullie hem gewend zijn op de Cluvavond donderdag voor kerst, blijft natuurlijk gewoon doorgaan!)


Lees meer >
27-12 t/m 30-12 Zwem4daagse Die Heygrave Vlijmen
27-12 Zwem4daagse Die Heygrave Vlijmen Zwem4daagse Die Heygrave Vlijmen

Naast het zwemmen wordt elke dag een leuke clinic georganiseerd, zodat er tussen het zwemmen door genoeg te beleven valt. Bijvoorbeeld snorkelen, aquajoggen, zwemmend redden of duiken. Daarnaast krijgen deelnemers elke dag wat te drinken en wat lekkers.
 
Bent u in bezit van een HeusdenPas/KindPas, dan kunt u deelnemen met 50% korting.
 
Kijk op www.aquamigos.nl voor de spelregels.

Lees meer >
13-01 Kuijkse Stratenloop 2019
13-01 Kuijkse Stratenloop 2019 Kuijkse Stratenloop 2019

De leukste Stratenloop van de regio. Zorg dat je erbij bent op zondag 13 januari in Nieuwkuijk.

Inschrijven & informatie via link.

Lees meer >
18-01 t/m 19-01 43e Kletsmaaieravonden De Steeg Haarsteeg
18-01 43e Kletsmaaieravonden De Steeg Haarsteeg 43e Kletsmaaieravonden De Steeg Haarsteeg

Vrijdag 18 & Zaterdag 19 januari 2019, de 43e Haorendamse Kletsmaaieravonden in dorpscafé De Steeg!
 
Met kletsers: Ton van Iersel, Michel de Vaan, Koop Drost, Paul Timmermans, Robert van Dijk & Ludo van VLiet.
 
Voorverkoop bij De Steeg, €9,50 per ticket.

Lees meer >
26-01 Touwtrek Wedstrijd Zaasies meej maote
26-01 Touwtrek Wedstrijd Zaasies meej maote Touwtrek Wedstrijd Zaasies meej maote

Touwtrek Wedstrijd!

Aanmelden en informatie via mail (18+)
Lees meer >
23-02 20 Jaar Het Groot Dwergonisch Mannenkoor
23-02 20 Jaar Het Groot Dwergonisch Mannenkoor 20 Jaar Het Groot Dwergonisch Mannenkoor

Het Groot Dwergonisch Mannenkoor gaat zijn 20-jarig jubileum vieren, reserveer deze avond alvast in jullie agenda!
Lees meer >
02-03 Sterruk Werruk avond 2019
02-03 Sterruk Werruk avond 2019 Sterruk Werruk avond 2019

Deze kan alvast in je agenda!
 
2 maart Sterruk Werruk in de Zeuve!

Lees meer >
17-03 38e Drunense Duinenloop
17-03 38e Drunense Duinenloop 38e Drunense Duinenloop

Ook deze editie weer met de start en finish van alle looponderdelen in het centrum van Drunen. Deelnemers kunnen kiezen uit verschillende loopafstanden met natuurlijk als klapstuk de prachtige halve marathon rondom de Drunense en Loonse duinen.

Heeft u de afgelopen jaren als atleet meegelopen of als vrijwilliger geholpen om dit mooie evenement mogelijk te maken? Wilt u dit jaar (weer) meelopen of meehelpen? 

Noteer dan 17 maart 2019 alvast in uw agenda en informeer uw familie, vrienden en kennissen. Hoe meer deelnemers en vrijwilligers hoe meer vreugd!

Tot zondag 17 maart 2019!
 

Lees meer >
25-05 Rabbit Bike Store E
25-05 Rabbit Bike Store E-bike Demo Rabbit Bike Store E-bike Demo

Rabbit Bike Store organiseert op 25 mei een E-bike Demo. Test tijdens deze demo de nieuwste CUBE Touring Hybrid, CUBE Trekking Hybrid en CUBE Stereo Hybrid 120 modellen.

Locatie: Rabbit Bike Store Elshout
Lees meer >
15-06 RKDVC Ladiescup 2019
15-06 RKDVC Ladiescup 2019 RKDVC Ladiescup 2019

Save the Date! 
 
Na een succesvolle editie in 2018 gaan we weer voor een nieuwe editie in 2019 en dat op 15 juni! 
 
Wil je jouw team alvast verzekeren voor een plekje? 
Mail dan naar ladiescup@rkdvc.nl
Meer informatie volgt!
 

Lees meer >
14-09 80 van de Langstraat 2019
14-09 80 van de Langstraat 2019 80 van de Langstraat 2019

Kennedymars, 80 kilometer in 20 uur wandelen.
 

Lees meer >